Arkiv

Print

Strawberry Blonde

akustiske folk pop

Tor 15 Nov KL 20:00 EntrÉ 50 kr
Billetter sælges i døren.Indflytterfest på mindernes vej
I en alder af 33 vender Strawberry Blonde-tvillingerne Betina og Anja Følleslev tilbage til det danske sprog med albummet "Alt jeg havde af glas det har jeg knust". De er klogere, stærkere og smukkere end nogensinde. Og klar til se livet, kærligheden og fremtiden i øjnene.

Betina og Anja Følleslev har spillet og skrevet musik sammen, siden de var små. Både dance, pop og country pop har nydt godt af søstrenes klare vokaler og naturlige harmonier. Senest prøvede de kræfter med det engelsksprogede sangunivers på "Glorious" (2009), som B.T. gav fire stjerner for de "iørefaldende melodier med frække tekster". Nu kaster de sig igen over deres modersmål med ti nye sange om at være forelsket over sin forstand, om at vende hver sin vej i sengen og om at tage sit tøj og gå ud af den andens liv.

Det musikalske udtryk på "Alt jeg havde af glas det har jeg knust" er mere eksperimenterende end Strawberry Blondes' tidligere udgivelser. I tæt samarbejde med producer Mads B.B. Krog har Betina og Anja Følleslev fundet et inciterende krydsfelt mellem den akustiske folk pop og et groovy elektronisk beat, som leder tankerne hen på bl.a. The Webb Sisters og Heather Nova. Resultatet er ti sange, som på samme tid er nøgne og klædt på til lejligheden.

De fleste sange på albummet er skrevet af Betina og Anja Følleslev i samarbejde med en række unge danske sangskrivere, bl.a. Julie Berthelsen. Et enkelt udenlandsk nummer er der dog også blevet plads til, nemlig den svenske troubadour Mikael Wiehes smukke "Flickan och kråkan", som efter mere end tre årtier nu præsenteres i en dansk nyoversættelse med titlen "Pigen og fuglen".

De jordbærblonde tvillingesøstre Betina og Anja Følleslev ser livet i øjnene - på godt og ondt. Mindeværdige øjeblikke, store oplevelser og dyrekøbte erfaringer smelter sammen til en på samme tid tilbageskuende og fremadrettet refleksion over livet og kærligheden. Strawberry Blonde er tilbage med en stærk, dansksproget kommentar til det at komme overens og undervejs med sig selv, når ungdommens lethed bliver til et søgende voksenliv. Kærligheden er i fokus - i form af en nøgen nat i Amsterdam eller smerterne på sjælen efter en følelsesmæssig boksekamp, som har efterladt én gul og blå.