Arkiv

Print

Brasilianske Stjerner & Jesper Hedegaard Trio
feat. Simon Spang-Hanssen

brasiliansk instrumental musik

Fre 15 Mar KL 21:30 EntrÉ 80 kr
Billetter sælges i døren.Brasilianske Stjerner med JESPER HEDEGAARD TRIO
feat. Simon Spang-Hanssen


Jesper Hedegaard Trio spiller brasiliansk instrumental musik med vægt på rytme, melodi, harmoni og improvisation. På repertoiret er egne kompositioner så som Frutos do Nagé og Reencontro samt brasilianske standards inden for stilarterne bossa nova, samba, samba canção, choro og baião. Blandt de brasilianske komponister kan nævnes Tom Jobim, Lúcio Alves, Ary Brrroso, Toninho Horta, Joyce, Hermeto Pascoal og Eliane Elias.

Baggrund
Jesper Hedegaard spillede i april 2010 koncerter i Rio med brasilianske musikere i samarbejde med Det Danske Kulturinstitut i Rio og med støtte fra Jazz Danmark. I april 2012 rejste Jesper Hedegaard til São Paulo for at indspille en CD samt til Rio for at spille koncerter. Endvidere var Jesper igen i Brasilien i november for at spille koncerter i Rio og São Paulo. Det er fortsættelsen af denne internationale udveksling som realiseres i Danmark i 2013 med støtte fra WMD.

Sidiel Vieira - bas - studerede akustisk bas på Escola Municipal de Música og også Elbas på Universidade Livre de Música og Fundação das Artes de São Caetano do Sul. Han har spillet med store navne på den brasilianske musikscene som Johnny Alf, Airto Moreira, Dominguinhos, Nailor Proveta, Raul de Souza og mange andre, spillede i Orquestra Jovem Tom Jobim e Banda Jazz Sinfônica de Diadema. Han er medlem af Bissamblazz Ensemble, ledet af trommeslager og komponist Magnus Bissoli. Han spiller også med Sinequanon Quinteto og Mani Padme Trio. Sidiel er i dag en af de meste efterspurgte bassister i São Paulo.

Fernando Pinto Pereira - trommer - har spillet professionelt i 50 år. På denne lange vej er han kendt kendt for at spille i store orkestre og grupper. Han spillede i 11 år i orkestret TV Globo, yderligere 11 år med den berømte harmonikaspiller, dirigent, komponist og arrangør Sivuca hvem han har spillet over hele Europa.

Han har deltaget i hundredvis af optagelser med de største kunstnere som Luz Gonzaga, Dominguinhos, Maestro Cipó, Leny Andrade, Simone, Alcione, Fagner, Cauby Peixoto, Angela Maria, Martinho da Vila, Nelson Sargento, Joo Aquinas udover optagelser i Sverige, Danmark og USA. Han har undervist på Rytmisk musikkonservatorium (København) og Music School Anita Asleim (Berlin) i 1999. Han er en af de førende musikere indenfor brasilianske instrumentalmusik.

Jesper Hedegaard
- piano - har beskæftiget sig med brasiliansk musik siden 1976. Han har boet i Brasilien i 10 år gennem 1980erne og 1990erne, hvor han har optrådt på blandt andet Teatro Castro Alves, Teatro Vila Velha, Espaço Cultural da Telebahia e Instituto Cultural ICBA. I Bahia har han spillet med bassisten Ivan Bastos gennem 10 år, og modtog i 1987 prisen Troféu Caymmi med sin gruppe Grupo Asas. Jesper har udgivet cd'en "Time to change" optaget i São Paulo i april 2012.

I Danmark har Jesper Hedegaard gennem 12 år ledet New Brazilian Quartet, Manga Rosa i to år og Ritmo Caliente i tre år og har blandt andet optrådt på Musikcafeen, Copenhagen Jazzhouse, Vega, Montmartre, samt mange andre spillesteder i landet. Endvidere har han optrådt i Tyskland, Norge, Sverige og USA.

Simon Spang-Hanssen - sax, fløjte - spillede i slutningen af 1970erne og i 1980erne hyppigt med brasilianske musikere som N'uma Boa med blandt andre Chuim og Mozar Terra og siden med trommeslageren Nenê's band med turneer i Danmark og Frankrig samt dobbeltkoncerter med Hermeto Pascoal Grupo.

Han har også spillet med Filô Machardo (BR), John Tchicai & Strange Brothers, Jan Kaspersen, Niels Lan Doky, Orkester National de Jazz (FR), Denis Badault, Andy Elmar, Nguyen Lê, egne grupper med blandt andre Richard Bona, Xavier Desandre, Billy Hard, Jesper Lundgaard, Thomas Clausen med flere, samt indspillet mange CDer under eget navn på Sooryville, Music Mecca, Label Bleu og eget pladeselskab Alicio Records.