Eventkalender

Print

Info

Kathrine Windfeld Big Band

Vinterjazz

Fre 09 Feb KL 20:00 EntrÉ 110 kr
Billetter sælges gennem billetto.dkKathrine Windfeld Big Band (KWBB)

Kathrine Windfeld Big Band har med sit nye album "Latency" (2017) fået stor international anerkendelse:

"Kathrine Windfeld is a rising star on the European jazz scene, not least for her bold writing for her adventurous big band" Jazzwise (UK)

"The music on Latency could pass for a top notch American big band." Downbeat (USA)

Albummet blev kåret som "Årets Danske Jazzudgivelse 2017" i magasinet Jazz Special og har ramt hitlister i bl.a. England og Brasilien.

Med hele 3 nomineringer og prisen som "Årets Nye Danske Jazznavn" ved Danish Music Awards 2016 samt Statens Kunstfonds store arbejdslegat 2017, har Kathrine Windfeld markeret sig som en af Danmarks mest interessante og succesfulde nye kapelmestre.

KWBB spillede i 2016 på JazzAhead i Tyskland for et panel af internationale branchefolk, og er nu udvalgt til "Sounds Of Denmark" med to eksklusive showcases i London.

Windfeld har skrevet musik til Danmarks Radios Bigband og skal i efteråret 2018 samarbejde med det vidt berømte Frankfurt Radio Big Band (DE). Hun har desuden været gæstekomponist i Holland, Sverige og Norge og for en håndfuld danske orkestre.

Musik er på samme tid kompleks og appellerende - farverig og attitudestærk, ekspressiv og lyrisk. Man fornemmer fascinationen af ikoner som Thad Jones og Gil Evans, men ikke desto mindre har Windfeld skabt sit helt personlige bud på nutidig bigband-jazz.